Nageltrång

Undersöker & behandlar orsaken & vidare efterbehandling & råd. Nagellack vill jag att du tar bort innan behandlingen. 
Efter din behandling hos mig vill jag att du skyddar tån lite extra. Tubgasen som jag satt på brukar kunna sitta några dagar.
Jag brukar säga att dag 4 ska du slutat tänka på tån. Du kan sedan ta en gasvävskompress och täcka över tån och fästa med kirurgtejp.
Beroende på hur smärtsamt och om nageltrånget är infekterat så bör du använda skyddet 2-4 veckor.
Extra viktigt när du ska använda skor och vara aktiv.
Nagelolja med pipett är en fantastisk hjälp att droppa i nagelfalsen. Den motverkar att det blir hård hud, liktornar eller att huden mellan nagel och fals skapar friktion och börjar göra ont.
När du masserar falsen lätt ökar du cirkulationen och sårläkningen förbättras.
Om du har kraftig INFEKTION så vänta med nagelolja tills det blivit en sårskorpa. Du kan fortfarande tvätta av nageltrånget morgon och kväll med asolsprit eller klorhexidin.
För dig med inrullade naglar kan en liten remsa med copolingas eller sorbact avlasta falsen. Den placeras längst med nagelns fals och lyfter upp nageln något i främre kanten. Det brukar uppskattas av många.
Bra att ha hemma:
⁃ sorbact compress
⁃ Asolsprit
⁃ Kirurgtejp
⁃ Gasvävskompress
⁃ Nagelolja

———
Sorbact Compress är en bakteriebindande kompress som förebygger och behandlar sårinfektion. Den gröna Sorbact-ytan är unik och binder naturligt till sig bakterier från såret som följer med förbandet när det avlägsnas. På så sätt minskar antalet bakterier i såret och läkningen underlättas utan att det avges några aktiva ämnen till såret.
Används vid måttligt vätskande sår. Kan sitta på i flera dagar beroende på sårets och den omgivande hudens tillstånd.